De woonzorgcentra : hoeveel is een leven waard voor onze regeringen? | Coronadebatten

Commentaar toevoegen

Reacties

9. In de buurt van Bergamo, de Italiaanse stad die het zwaarst getroffen is door deze pandemie, heeft de gemeente Nembro, met een bevolking van bijna 12.000 inwoners, officieel 31 sterfgevallen geregistreerd die worden toegeschreven aan Covid-19. Uit de overlijdensregisters van de voorgaande jaren bleek echter dat het aantal sterfgevallen rond de 35 had moeten liggen, terwijl we er dit jaar 158 registreerden, dat wil zeggen 123 meer dan het gemiddelde en niet 31. Betekent dit dat de gemeente Nembro gelogen had over zijn sterftecijfers (31 ipv 158)?
"De woon- en zorgcentra : hoeveel is een leven waard voor onze regeringen? (hiertussen staat een foto) Actie van de PVDA voor een rusthuis (Foto Timothée Genot)" Onder de titel staat een heel mooie foto, maar ik kan die niet downloaden/kopiëren om door te sturen naar een vriend(in). Als er boven de foto, dus onder de titel, een regel tekst staat (niet in hoofdletters zoals de titel) is dat wel mogelijk. Dan 'plakt' die foto tussen twee stukken tekst en kan ik hem downloaden. Dit is dus een vraag/suggestie voor de website-informatici en voor de auteurs: foto na een regel tekst plaatsen. Ik stuur liever een heel artikel door, dan hoeft de bestemmeling zelf niet naar de website te gaan. Ik geef er wel altijd de bronvermelding bij.
"Op de liberale weegschaal weegt een leven minder dan geld... (...) ... zullen veel van die tests postmortemtesten zijn" Waarschijnlijk zijn beide meervoudsvormen correct, maar het voelt toch vreemd aan als beide vormen na elkaar in een zin voorkomen...
Mijn vader overleed op paaszondag aan de gevolgen van een corona-besmetting. Hij was 88 en al ziek. Dan wordt er al heel snel gezegd: tja, lang had die man het toch niet meer gemaakt. Dit komt hard aan. Het is vergelijkbaar met oudere joden die naar de gaskamer gestuurd werden, die zouden misschien ook geen jaren meer te goed gehad hebben. Er is op het moment een minimaliseringsactie aan de gang die met geen woorden goed te praten is. Beleidsmakers spreken over de bestrijding van corona als een oorlog, oorzaken van sterfte verzwijgen is in die context negationisme. Ook de waarde van een mensenleven correleren aan zijn economisch nut is van een bedenkelijk moreel allooi. Oude mensen zijn net interessante gesprekspartners. Opgegroeid in de oorlog, de post-oorlog periode gekend met zijn staatsgecontroleerde economie die voor een sterke welvaart/welzijn zorgde. Het zijn waardevolle getuigenissen. Die het hele TINA discours én het sterk opkomende neo fascisme in een juiste context plaatsen. Verder zorgt corona niet enkel voor slachtoffers bij de senioren. De meeste sterfgevallen worden daar geteld, maar het gaat niet enkel over sterfgevallen. Jongeren die van een zogezegd milde besmetting thuis kunnen uitzieken, zijn vaak ook meer dan een maand buiten strijd. Wanneer men het over groepsimmuniteit heeft, wat een mooi woord is om te verhullen dat in de keuze tussen een mensenleven en de economie voor het laatste gekozen wordt, dan moet men beseffen dat zonder lockdown de economie ook een fameuze dreun gekregen zou hebben, door het lange uitvallen van jongeren door ziekte. Dit gezegd zijnde, het derde rijkste land ter wereld kan een paar maandjes economische rust best aan.
Pas op 8 mei werden de bewoners van woonzorgcentrum Demerhof Aarschot (die eigendom is van Vulpia met 1500 kamers en 175 assistentiewoningen) getest op Covid 19. Zolang kon er geen onderscheid worden gemaakt tussen besmette en niet besmette bewoners.
De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda