Chili, wieg (en graf? ) van het neoliberalisme

Manifestatie in Santiago, Chili, eind oktober 2019. (Foto Carlos Figueroa)
Manifestatie in Santiago, Chili, eind oktober 2019. (Foto Carlos Figueroa)
 

Reageren op dit artikel? Mail naar redactie@solidair.org.

Sinds 2017 vertegenwoordigt François Ruffin de stem van de gewone werkmens in de Nationale Vergadering, het Franse parleme

“Als je hoort dat energiereuzen vorig jaar 17 miljard winst maakten, terwijl de factuur van mijn buurvrouw met 300% is gestegen, dan klopt er toch iets niet?” Zangeres Slongs legt de vinger op de wonde. Ze is woordvoerster van ‘Trop is te veel!’, een breed platform dat iedereen wil samenbrengen om een vuist te maken tegen de hoge energieprijzen. Eerste actie: een betoging op 4 december in Brussel.

De staking van woensdag 9 november is een belangrijke stap in de opbouw van de sociale beweging in heel België.

Om de vier jaar brengt het WK voetbal miljarden mensen in vervoering. Dit jaar wordt het evenement, dat mensen van alle continenten samenbrengt en dus een volksfeest zou kunnen zijn, echter zwaar op de korrel genomen. En terecht. In geen geval kunnen we onze ogen hiervoor sluiten of werkeloos toekijken, integendeel.

De periode na de Eerste Wereldoorlog is voor Italiaanse boeren en arbeiders zwaar. Voedsel is onbetaalbaar. De werkende klasse lanceert daarom een gigantische sociale beweging die leidt tot reële loonsverhogingen. Om sociale ambities te onderdrukken, zet de regering in op het fascisme. Het verzet maakt daar vervolgens een einde aan.

De energiefacturen in ons land zijn onbetaalbaar. In Frankrijk heeft de regering de prijzen geblokkeerd.

De vakbonden CGT, FO, FSU, Solidaires en jongerenorganisaties hebben vandaag 18 oktober meer dan 200 bijeenkomsten, stakin

De dag voordat orkaan Ian Cuba trof, werden 50.000 mensen geëvacueerd en naar 55 schuilplaatsen gebracht.

Oktober, het regent, de bladeren vallen ... en er zijn begrotingsonderhandelingen.

Zondag 25 september kozen de Cubanen voor de meest inclusieve en progressieve familiewet ter wereld.

Magazine