Bpost: laat een openbare dienst eerst en vooral dienst verlenen

Thema's
Post

Commentaar toevoegen

Reacties

Ik ben tegen privatisering van overheidsbedrijven. Helemaal akkoord met het standpunt van de pvda. Je hebt mijn stem in 2018.
ik heb vandaag een stage dag meegelopen bij de post om te zien of het iets voor mij gaat zijn. Het is vreselijk zwaar werk, ik ben helemaal kapot...en dan te bedenken dat het vandaag droog was, de zon scheen dus weersomstandigheden waren goed. Ik moet er niet aan denken dit te doen in stromende regen, kou, sneeuw....En dat voor een laag loon. Schandalig van de regering om postbodes zou uit te buiten. Mede door dit stuk te lezen heb ik besloten mij niet te engageren voor de post. het is het niet waard. Chapeau voor de mensen die het wel doen, maar die zijn statutair....ik zoek verder naar ander werk.
Echt schandalig hoe men de hulppostbodes behandeld en uitbuit voor een hongerloon.Waarom wordt de wedde niet gelijk geschakeld met een statutaire postbode?

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

“Welk land was er beter voorbereid dan België?”, vraagt Maggie De Block, de minister die de strategische voorraad mondmask

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.